10. dubna 2013

(MINI) RECENZE: Bitva o Hex Hall

|Zachráníme svět?|

autor: Rachel Hawkins
vydalo: Knižní klub
v roce: 2012
celkem: 232 stran
série: Hex Hall
díl: třetí ze tří
originál: Spell Bound (A Hex Hall Novel)


anotace: Na Sophii Mercerovou je toho poslední dobou moc. Jen co si zvykla na to, že je démon, a naučila se své neobyčejné schopnosti ovládat, jí je Rada zase odebrala. Archera a tátu viděla naposledy v hořícím vězení a jedinými spojenci mají být nyní Branickovy. Shodou okolností odvěcí nepřátelé Prodigia. Rodinná překvapení neberou konce a jen tak mimochodem je na spadnutí válka, v níž má hlavní úlohu sehrát právě Sophie. Na tom se shodnou všichni, ne už však na tom, na jaké straně bude Sophie stát. Jenomže bez své magie je Sophie bezbranná. 


Tumblr_l9mczseqla1qblmi4o1_400_largeO této sérii básním všude možně a skoro pořád. Takže se nejspíše budu zase opakovat. Nečetli jste tuto knihu? Děláte chybu! Nevím jak komu, ale mně tato série, tedy včetně tohoto posledního dílu, sedla úplně přesně do hlavy a zatím neodešla. Na štěstí.


Když řeknu, že je kniha plná velmi trefných hlášek, neříkejte si, že je takových hodně knih. Protože není. Hex Hall je hlavně skvělá kvůli tomu, že je opravdu a skutečně vtipná. Také je to tím, že se v knížce objevuje hodně magických postav, jako jsou víly, vlkodlaci, čarodějové, démoni... je jich tam doopravdy hodně. Když k tomu přidáme perfektní zápletku a milostný trojúhelníček, tak nám vyjde Hex Hall.

303898_498399700217767_1325893832_n_largeZamilovaný trojúhleník tady je docela jednoduchý a vlastně od začátku máte menší předtuchu, koho si Sophie vybere. Archere, miluji tě! :D Cala mám ráda ale taky. :)

V Bitvě o Hex Hall máme na konci knížky strhující bitvu (jak nečekané). Nejen, že budete cítit únavu z postav, ale utrpíte menší šok a na chvíli přestanete dýchat a budete si říkat jen "Cože?!". Tak už to chodí. :D

Knížku si určitě přečtěte. Je skvělá a už nevím, jak ji vynachválit. :) Dávám jí pět hvězdiček z pěti! :)









|obálka+anotace|obrázky|

8 komentářů:

  1. Ja sa čoskoro chystám na všetky tri diely ;)

    OdpovědětVymazat
  2. úžasná kniha!
    miluju tu sérii!
    Už chci tu dodatečnou knihu s duchy:D

    OdpovědětVymazat
  3. Jedna z mých nejoblíbenějších sérií. Já moc upíry nemusím, ale Jennu jsem si celkem oblíbila.
    Jinak pěkná recenze :)

    OdpovědětVymazat
  4. Máš skvělé recenze, až si budu chtít přečíst nějakou knihu, určitě si vyberu jednu z těch, co si četla a líbila se ti. Mám podobný názor na knihy jako ty a Hex Hall miluju. :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každičký komentář!